Avantajele energiei produse de brichete și peleți

brichete peleti ieftini cost producator

Peleții și brichetele din rumeguș și din paie reprezintă combustibili solizi și consistenți ce corespund cerințelor de utilizare a energiei verzi. Sunt produse 100% naturale ce reușesc să înlocuiască cu succes alte metode poluante de încălzire.

Peleții se prezintă sub forme de granule mici, cilindrice, fiind considerați ușor de manevrat și de depozitat. Aceștia sunt potriviți totodată pentru sistemele automate de manipulare a combustibilului.

Produși din materiale 100% naturale, ce conțin un grad scăzut de umiditate și provenind din surse regenerabile, peleții sunt o alternativă la încălzirea clasică, reprezentând totodată o soluție ecologică, ieftină și sustenabilă.

Producerea peleților nu necesită lianți ori aditivi, deoarece în materia primă utilizată se găsesc rășini naturale.

Brichetele din paie și din rumeguș

Bricheta este o masă comprimată de materiale provenite din resturi de origine vegetală precum paie și rumeguș.

Principalele atribute oferite brichetelor sunt: eficiența, costurile reduse și sustenabile din punct de vedere al mediului înconjurător. Brichetele arse degajă fum puțin, nu emit gaze toxice și nici nu eliberează în aer creozot.

Cenușa rămasă în urma arderii brichetelor este un foarte bun îngrășământ pentru terenul arabil, realizându-se astfel un circuit complet sustenabil al materiei prime din care se realizează brichetele.

Brichetele produse din paie sunt un foarte bun aliat al mediului înconjurător, contribuind la protejarea împotriva schimbărilor climatice. Acest fapt se datorează emisiilor minuscule de carbon ale acestora. Fiind foarte aproape de valoarea zero, această cantitate neglijabilă de emisii eliberate de brichete în timpul combustiei este aproximativ egală cantității de dioxid de carbon absorbită de plante în faza de vegetație.

Brichetele din rumeguș sunt o sursă versatilă de combustibil solid pentru întreținerea arderii. Acestea pot fi uzate atât în boilerele de încălzire automate cât și în cele tradiționale, dar și în șeminee ori sobe de teracotă. În funcție de factori externi precum temperatura de afară, tipul dispozitivului în care se face arderea și de temperatura dorită în cameră, timpul de ardere al brichetelor este de 4 până la 6 ore.